ZOI '84


Kao pravni i ponosni nasljednik Organizacionog komiteta XIV Zimskih olimpijskih igara, KJP ZOI ’84  upravlja objektima u sklopu Olimpijskog kompleksa Zetra sa Olimpijskom dvoranom Juan Antonio Samaranch i Ski centrom Bjelašnica i Igman.  

Realizacijom kulturno-sportskih aktivnosti želimo sačuvati duh olimpizma na izvornim mjestima te doprinijeti razvoju sporta i turizma Bosne i Hercegovine. Kontinuirano radimo na unapređenju infrastrukture i obogaćivanju planinskog sadržaja, a planiramo nove projekte koji imaju za cilj dodatnu promociju naše zemlje, olimpijskog nasljeđa i turizma.

ZOI 84 Web

Olimpijski centar Bjelašnica i Igman

Davne 1984. godine veći dio takmičenja 14. Zimskih olimpijskih igara u alpskim i nordijskim disciplinama i skokovima održano je na Bjelašnici i Igmanu. Za vrijeme Olimpijade, Sarajevo i planinske ljepotice na kojima se održavalo takmičenje bile su glavna vijest u svijetu.

Danas su atraktivne turističke destinacije koje bogatom historijom i neograničenim prirodnim ljepotama privlače veliki broj posjetilaca iz svih krajeva svijeta.

Na Bjelašnici i Igmanu magija se doživi i ljeti i zimi zbog čega se mnogi odluče svoj odmor provesti upravo ovdje, uživajući u skijanju na dugim, bijelim stazama, te u ostalim snježnim sportovima: bordanju, nordijskom skijanju, sankanju i hikingu. Od Sarajeva do magije na OC Bjelašnici i Igmanu dijeli vas 40-ak minuta vožnje.

Na čistom planinskom zraku, u zagrljaju bijelih pahulja i snježnog pokrivača na olimpijskim ljepoticama Bjelašnici i Igmanu, udahnut ćete svojoj duši i tijelu novi život i slobodu. Sa vrha skijaških staza prostire se pogled na nestvarne planinske predjele, a bilo da ste na skijama ili  snowboardu vašoj zabavi i radosti nema kraja.

Daleko od poslovnih obaveza i gradske buke, odmor na planini jedan je od najboljih načina da aktivno provedete svoje slobodne dane. Isključite se iz svakodnevnice i priključite uživanju u ljetnoj idili.

Ljeto je rezervisano za inspirativne i duge šetnje zelenim planinskim predjelima, vožnji biciklom, trčanju, igrama na sportskim terenima i sjajnoj zabavi na tubing stazi, a opuštajuće panoramsko razgledavanje žičarom stvara nezaboravno iskustvo.

Marketing


Oglašavajte se na OC Bjelašnica i Igman

U potrazi ste za idealnom lokacijom na kojoj ćete oglašavati svoj brend?  Na pravom ste mjestu. Kapacitet OC Bjelašnica-Igman je 9.600 skijaša po satu ali tu su svakako i ostali ljubitelji planine i prirode. Sve naše reklamne pozicije su visokofrekventne i vidljivost je zagarantovana.

Pogledajte katalog naših reklamnih ponuda. Na vrijeme rezervišite svoje reklamne pozicije, a za poslovnu saradnju ili dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail [email protected] ili na brojeve +387 33 212 035 i  +387 33 579 005.