Via Ferrata Kotlovi

Udruženje “Via Ferrata Sarajevo” postavilo je Via ferratu Kotlovi uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Želja nam je da doprinesemo razvoju atraktivnih turističkih i adrenalinskih sadržaja u Kantonu Sarajevo, te promovišemo turizam i zdrave navike u našoj zajednici!

Bjelašnica, prepoznatljiva planina u srcu Bosne i Hercegovine, postaje sve popularnija destinacija među ljubiteljima planinarenja i adrenalinskih aktivnosti. Jedna od najuzbudljivijih atrakcija na Bjelašnici je Via Ferrata Kotlovi, staza koja pruža jedinstveno iskustvo penjanja po stijenama uz korištenje čeličnih užadi i pomagala.  

Pristup Via Ferrati Kotlovi moguć je iz više pravaca, ovisno o vašoj fizičkoj spremnosti: Pristup vozilom tehnološkim putem preko Štinjeg dola do parkinga prije izlaza na stazu 1, potom hodom ski stazom 3 do ulaza u Kotlove. Pristup šestosjednom žičarom a potom spustom niz dio staze 3 do ulaza u Kotlove. Pristup Josipovom stazom a potom kroz čudesnu šumu do ulaza u Kotlove, te ski stazom iz Babinog dola do ulaza u Kotlove. Bez obzira da li ste iskusni penjač ili tek početnik, naša staza nudi težine sa elementima A, B i C kako bi svako mogao uživati u ovom divnom iskustvu.

Galerija slika