SKI ŠKOLE

Škola skijanja Flipper

Škola skijanja sa svojim programima ispred sportskog kluba Flipper namjenjen je djeci uzrasta od 5-15 godina. Pristupačna je svakom djetetu bez obzira na njihove trenutne sposobnosti jer sam cilj i autentičnost Flipper škole skijanja ogleda se u našem radu s dječijim razvojem i oktrivanju te unapređenju njihovih skijaških sposobnosti i spremnosti. Smatramo da svojim radom možemo postaviti izuzetno čvrst temelj za razvijanje budućih vrhunskih  skijaša čak i takmičarskog tipa. Djeca generalno sticanjem većeg broja znanja o sportu i razvijanjem motoričkih sposobnosti u ranijim fazama života te iz raznih sportskih grana omogućuje uspješniju sportsku specijalizaciju kasnije i zdraviji život svakom djetetu ponaosob. Autentičnost ove sportske škole omogućava da dijete pokaže svoj puni potencijal, a naši treneri u tom smjeru će pomoći usavršiti njihove sposobnosti skijaškim tehnikama koje su potrebne za svaki vid napretka. U Flipper školi djeca čak razvijaju i svoj emotivni svijet, savladava strahove i komplekse te počinje da s ljubavlju uživa u sportu kojeg uči i savladava što je esencija svakog uspjeha.   

Univerzalna škola sporta UNISPORT

Unisport škola skijanja na Bjelašnici aktivna je već dvadeset godina i pruža visokokvalitetne usluge obuke skijanja. Njen fokus je na sigurnosti, iskustvu i napretku polaznika. Iskusni instruktori prilagođavaju nastavu različitim nivoima vještina, nudeći individualiziran pristup svakom učeniku. Kroz stručno vođene treninge, Unisport stvara poticajno okruženje za ljubitelje skijanja svih dobnih skupina.

Instruktori Unisport škole skijanja su stručnjaci s dubokim znanjem u području sporta i tjelesnog odgoja. Svi su nositelji diploma iz relevantnih disciplina te posjeduju iskustvo u podučavanju skijanja na različitim nivoima.

Ski HEAD Akademija

"Ski Head akademija" predstavlja vrhunsko iskustvo učenja skijanja koje kombinuje stručnost, zabavu i sigurnost. Naša priča počela je 2019, a od tada kontinuirano proširujemo naš tim novim članovima s licencom Asocijacije trenera i učitelja skijanja u Bosni i Hercegovini (ATUSBiH), koji marljivo rade svake godine da pruže najbolje iskustvo učenja skijanja uz pažljivo osmišljene programe i visoke standarde sigurnosti te zbog toga imamo instruktore s U1, U2 i U3 licencama.

Nudimo personaliziranu pažnju svakom učeniku, s posebnim naglaskom na djecu, počevši od četiri godine, i starije. Naši instruktori nisu samo stručnjaci u skijanju nego i bivši takmičari koji strastveno dijele svoje znanje. Bez obzira na to jeste li početnik ili želite usavršiti vještine, "Ski Head akademija" ima program za Vas.

Pk Spid

Plivački klub SPID je osnovan u Novembru 2015. godine ali je zvanično sa radom počeo u Februaru 2016. godine. Osim plivanja, Pk Spid također organizuje i  školu skijanja koja u svom sadržaju obuhvata: prevoz, ski kartu, ručak u restoranu, cjelodnevnu brigu o djeci, osiguranje kao i diplome.

Škola skijanja Challenge

Udruženje za sport i rekreaciju „Challenge“ organizuje Školu skijanja na Ski centru Bjelašnica – Igman. Skijanje je jedan od najljepših sportova koji zimu kao godišnje doba čini posebnom i djeca je pamte po pahuljama, snijegu, i naravno zajedničkom skijanju. Zadovoljstvo nam je ponuditi Vam članstvo u našem timu. Poseban popust za dvoje i više djece iz iste porodice. Obuka je predviđena za djecu od 4 i više godina. U grupama 5 djece po jednom instruktoru. Instruktori su magistri/bachelori sporta i tjelesnog odgoja i licencirani učitelji skijanja. Mogućnost organizovanja individualne obuke za mlađu djecu ali i odrasle. 

Sportsko udruženje Kinezis

Pristup Udruge „Zdrav život – Kinezis“ je interdisciplinaran i s čvrstim osloncem na KRETANJU kao nezamjenjivom fenomenu i urođenoj ljudskoj potrebi. Zbog toga su projekti koje Udruga vodi zasnovani na promicanju zdravog stila života i važnosti tjelesnog vježbanja na području Hercegovine. Udruga se vodi načelom kako je društvena odgovornost svakog pojedinca kreirati kvalitetniju sredinu u kojoj živi. Misija Udruge realizira se kroz pokretanje raznih projekata i suradnju sa sličnim udrugama.

Škola skijanja Snješko

Škola skijanja "Snješko" osnovana je 2013. godine i usmjerena je na rad sa djecom sa posebnim potrebama, kao i djecu iz socijalno ugroženih kategorija sa ciljem da što više djece nauči skijati, te da, boraveći na svježem planinskom zraku, unaprijede svoje fizičko i mentalno zdravlje. Kroz promociju ovakvih projekata želimo da podržimo sve mališane sa posebnim potrebama, kao i njihove roditelje, da kroz sport jačaju svoje zdravlje i uključuju se u sportske aktivnosti.  Snješkov" tim čini 12 vrhunskih trenera educiranih na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, a kroz svoje višegodišnje iskustvo rada sa djecom i odraslima sa posebnim potrebama, treneri su stručno i metodološki educirani da pristupaju podučavanju djece osnovama skijanja. 

Ski škola SKI4ALL

SKI4ALL organizuje i ovu zimu ŠKOLU SKIJANJA na našim predivnim planinama Bjelašnici i Igmanu 
Nudimo vam:
- Obuka skijanja
- Prevoz do skijališta i nazad (dolazak na kućnu adresu)
- Obrok i topli napitak u restoranu
- Ski karta - po potrebi
- Osiguranje
- Mogućnost iznajmljivanja ski opreme (skije, pancerice, štapovi i kaciga) 
 
Poseban popust za dvoje i više djece iz iste porodice.
Popust za rezervacije dvije i više sedmica obuke.
Obuka je predviđena za djecu od 4 i više godina.
Mogućnost organizovanja individualne obuke za djecu i odrasle.

Alpine skiing team NAŠ TIM

Kroz zajedničku strast skijanja predano radimo na stvaranju uspomena koje će djeca čuvati cijeli život i prenositi na buduće generacije. Novi izazovi, adrenalin osvajanja novih skijaških padina, idilično planinsko okruženje na samo 20 minuta od grada i prijateljstva koja ostaju zauvijek, razlog su zašto volimo zimu i zašto smo odabrali upravo skijanje!!

Skijaški klub NAŠ TIM osnovan je od strane istinskih ljubitelja skijanja i predanih roditelja sa ciljem promocije zimskih sportova i zdravog stila života među mladima. U protekle četiri godine od osnivanja Kluba realizovan je  plan i program sa kojim smo u nepunih 5 godina postojanja ostvarili zapažene rezultate u BiH skijanju te dokazali sposobnost pomjeranja granica, rušenja stereotipa i stvaranja boljih uslova za razvoj vrhunskog sporta i vrhunskih takmičara.

Skijaški klub SLALOM

Bavimo se podučavanjem elementarnih i naprednih skijaških tehnika za djecu i odrasle. Sa klijentima rade LICENCIRANI treneri skijanja.

Škola skijanja CHAMPIONS

Škola skijanja „Champions“ egzistira od 2010. godine na Olimpijskim planinama Igman i Bjelašnica – Sarajevo. Naša škola skijanja je u dosadašnjih desetak godina rada obučila preko 2000 mladih skijaša koji su naučili svoje prve korake u našoj školi skijanja. U školi skijanja rade licencirani učitelji skijanja (od strane ATUS-a BiH) i profesori i magistri sporta i tjelesnog odgoja. Škola skijanja radi intenzivno škole skijanja u grupi (tokom mjeseca Januara) i tokom cijele sezone u manjim grupama i individualnu obuku skijanja 1/1. U našoj školi skijanja postoji mogućnost obuke skijanja i na stranim jezicima. Učenje je prilagođeno svim uzrastima, bezbjedno, brzo i efikasno. Pristup školi skijanja imaju pravo sve osobe starije od 5 godina.

Škola sporta BALANCE

Balance je organizacija koja je osnovana sa misijom da svima, a naročito djeci, omogući bavljenje sportsko-zabavnim aktivnostima, u svrhu osiguranja aktivnog i zdravog načina života, a sa namjerom podizanja stepena zdravlja i kvaliteta življenja.

Obrazovanje je bit onoga što radimo, tako da stvaramo okruženje koje je najprikladnije da svako
dijete uči bez obzira na njegove sposobnosti.

Univerzalna škola sporta KINDER SPORT

Udruženje za sport i rekreaciju za djecu uzrasta od 4 - 10 godina. Obuka traje 5 dana uz licencirane ski instruktore i profesore sporta i tjelesnog odgoja.

U cijenu je uračunato (BEZ DODATNIH I SKRIVENIH TROŠKOVA) :
- obuka u trajanju od 5 dana
- prevoz od kuće do skijališta i nazad
- ručak i topli napitak u restoranu
- ski karta
- ski oprema uračunata u cijenu
- putno i zdravstveno osiguranje
- diploma po završetku obuke za nivo usvojenih znanja
- igre bez granica na snijegu, animacija djece kroz igre
- iznenadjenje koje su priredili sponzori škole skijanja

OŠ MEHMED HANDŽIĆ

Osnovna škola “Mehmed Handžić” je autohtona bosanska privatna škola, u kojoj je briga za normalan razvoj djeteta na prvom mjestu. Školu karakteriše balans odgoja i obrazovanja, potreban za uspjeh djeteta u 21. stoljeću. Osnovni cilj našeg rada je da iz ove škole izlaze karakterne osobe, izgrađenog identiteta, naviknuti da uče kroz cijeli život.

Poštujmo tradiciju, kreirajmo svoju budućnost!

Škola skijanja WINTER ART

Ljubav prema sportu, ljubav prema skijanju. To nas pokreće.

Mi smo mlada grupa licenciranih skijaških instruktora. Za nas je tokom zime planina najljepše mjesto.

Dajte sebi ili svojim najmlađim priliku da otkriju sve zimske radosti a mi ćemo se potruditi da vrlo brzo postanu samostalni skijaši i istinski ljubitelji snijega.

Škola skijanja Winter Art djeluje u Sarajevu već cijelu deceniju, gdje smo skijanje približili stotinama malih i velikih skijaša.

Škola skijanja KRIS KROS

Kris Kros škola skijanja kros nudi dinamičan program za sve nivoe iskustva. S podučavanjem osnovnih tehnika, balansa i taktika vožnje, pruža nezaboravno iskustvo uživanja u zimskoj prirodi. Neovisno o vašem iskustvu, ova škola omogućuje unapređenje vještina i maksimalno uživanje u skijanju.