Piknik na Igmanu

Igman uživa reputaciju planine sa izuzetno visokom koncentracijom ozona, te je i u zimskom i u ljetnom periodu jedna od vodećih turističkih atrakcija u okolini Sarajeva.

Izletište na planini Igman predstavlja savršenu destinaciju za piknik u netaknutoj prirodi, samo korak dalje od gradske gužve. Smješteno među šumama i planinskim vrhovima, ovo izletište pruža odiličan ambijent za opuštanje i uživanje u društvu porodice i prijatelja.

Sa svojim prostranim livadama i čistim potocima, Igman nudi obilje prostora za postavljanje deka i uživanje u obrocima na otvorenom. Posjetitelji mogu birati između brojnih lokacija za piknik, svaka sa svojim šarmom i pogledom na okolne pejzaže.

Osim prostora za piknik, Izletište na Igmanu također nudi raznovrsne aktivnosti za posjetitelje svih uzrasta. Tu su staze za šetnju i planinarenje, kao i biciklističke staze za one koji vole aktivniji odmor u prirodi.

Za one koji traže dodatnu zabavu, tu su i tereni za sportske aktivnosti poput fudbala, odbojke i košarke, kao i staze za vožnju biciklima. Nakon piknika, posjetitelji mogu istražiti okolinu ili jednostavno uživati u miru i tišini planine.

Ukratko, izletište na planini Igman pruža idealnu kombinaciju prirodnih ljepota i rekreacijskih aktivnosti, čineći ga savršenim odredištem za piknik i opuštanje u prirodi.

 

 

 

Galerija slika