Spremni ste za avanturu?

Ljetna sezona 2022.

Biciklom do beskonačnosti planinske ljepote

Bjelašnica i Igman su veoma atraktivni planinski predjeli brojnim biciklistima. Odabir biciklističke staze zavisi od vas, tako da možete odabrati laganiju i opušteniju vožnju sa porodicom, posjetiti okolna sela Kramari, Umoljani, Lukomir, Rakitnicu, ili sa prijateljima odabrati staze za brdski biciklizam.

Na Igmanu se nalazi 39 km staza za nordijsko skijanje, koje se ljeti koriste za brdski biciklizam i trčanje.

Priča se da biciklistima na ovim planinama srca kucaju brže, a dodali bismo i da možda ostaju bez daha usljed predivnih planinskih prizora kojima su okruženi tokom biciklističkih izleta, u kojima priroda pokazuje svoju ljepotu, veličinu, rijeke, jezera, te raznoliki životinjski i biljni svijet.

Doživi magiju prirode svakim novim korakom i dahom

Pješačenje dugim stazama Bjelašnice i Igmana, okupanim sunčevim zrakama, zelenim i cvijetnim prostranstvima, bar na kratko će vas osloboditi svih briga i problema. Istinski ćete osjetiti sve čari prirode, uživati u pejzažima, cvrkutu ptica kao i posebnom vazduhu, koji se ovako čist samo na planini može udisati. Šetajte, volite i uživajte, jedan je život!

Prijedlog za vašu rutu: PD Bijele vode do Šiljak i Lisičja glava.

Od Hotela Maršal na Bjelašnici produžiti pravo nekoliko kilometara do doma Bijele vode. Iznad doma proći markiranom stazom kroz šumu. Iz šume ići uzbrdo do grebena koji vodi ka vrhu Šiljak. Sa ovog vrha krenuti ka zapadu, spustiti se pa nastaviti dalje uzbrdo do vrha Lisičja glava.

Koju ćeš odabrati?

Za one koji svoju dozu relaksacije pronalaze u trčanju, Bjelašnica i Igman su tu. Odaberite svoju stazu, brdsku ili cestovnu - više ili manje zahtjevnu, onako po želji za taj dan, te svakim korakom probudi životnu radost i oživi svoje tijelo.

Do neba i nazad…

Ljubitelji adrenalina česti su gosti planinskih predjela Bjelašnice i Igmana u kojima pronalaze brojne prirodne izazove. Za dodatnu dozu adrenalina posežu paraglajderom daleko u nebo, uživajući u prekrasnom pogledu i prostranstvima Dinarskog gorja.

Sportski tereni za fudbal, košarku i tenis

Jedinstven doživljaj je odigrati teniski meč ili fudbalsku utakmicu na nadmorskoj visini od 1.274 m. Dovljno je samo da okupite ekipu, a za ostalo pobirnut ćemo se mi sa pripremljenim terenima za rekreaciju. Za više detalja možete nas kontaktirati.

Pogled na Bjelašnicu iz druge perspektive

Panoramsko razgledanje planine i vožnja žičarom tokom ljetnih dana jedinstven je doživljaj. Čista priroda, šumsko okruženje i poseban planinski zrak relaksirat će vas u potpunosti. Ako niste probali do sada, preporučujemo vam da odaberete jedan ljetni dan i uvjerite se u ovo što vam govorimo.

Raspitajte se o ljetnom radnom vremenu naših žičara i posebnom ljetnom cjenovniku.

 

Najvisočiji resort #2067


Vrijeme